Tehtnice in tehtalni sistemi
Avtomatske tehtnice


Avtomatska tehtnica je merilo, ki tehta brez posega osebe, ki ravna z njo. Za posamično tehtanje ponujamo avtomatske tehtnice visoke kakovosti, ki se uporabljajo za:

 • sortiranje – ločevanje proizvodov z različnimi masami,
 • etiketiranje – izdajo etiket z maso za posamezen izdelek,
 • etiketiranje z izračunavanjem zneska – izdajo etiket z vrednostjo zneska in mase za posamezen izdelek.

Industrijske tehtnice


V naši ponudbi imamo širok izbor industrijskih tehtnic. Za živilsko, železarsko, avtomobilsko in predelovalno industrijo, za betonarne, za proizvodna in transportna podjetja in za žerjave. Glede na izvedbo in mesto namestitve sem sodijo talne, paletne, namizne, platformne, prenosne, viseče in prevozne tehtnice.

Prav tako nudimo števne tehtnice namenjene štetju kosov in tehtnice za eksplozivno nevarna območja – Ex tehtnice.


Trgovinske tehtnice


Skupina trgovinskih tehtnic je najbolj razširjena skupina tehtnic. Uporabne so za velike in male trgovine. Sem sodijo tehtnice različnih izvedb in zmogljivosti. Od tehtnic za preprosto tehtanje do tehtnic katere omogočajo izračun vrednosti na podlagi cene in mase izdelka, tiskanje etiket ter priklop na PC in blagajno.

Tehtnice, ki jih ponujamo so izdelki priznanih svetovnih proizvajalcev in ustrezajo mednarodnim standardom.


Mehanske tehtnice


Nudimo širok nabor mehanskih tehtnic. So enostavne in primerne za uporabo zlasti v skladiščih, priročnih delavnicah, . . .


Analitske in laboratorijske tehtnice


Uporabljajo se v laboratorijih, farmaciji, zdravstvu, kemiji, zlatarstvu, znanstvenih ustanovah in vseh panogah, ki zahtevajo precizno merjenje. Omogočajo zanesljivo tehtanje v zelo majhnih količinah.


Etiketirne tehtnice


Etiketirne tehtnice omogočajo tehtanje in izpis etiket z naslednjo vsebino:

 • masa,
 • cena/kg,
 • znesek,
 • deklaracije,
 • opis izdelka,
 • datum in čas pakiranja,
 • rok trajanja,
 • št. kosov itd.

Nudimo etiketirne tehtnice priznanih domačih in tujih proizvajalcev.


Mostne tehtnice


Tehtanje tovornih in vagonskih vozil je pomemben segment pri preverjanju količin prejetega in izdanega blaga. Mostne tehtnice omogočajo natančno dinamično ali statično tehtanje vozil in delovnih strojev.

Ponujamo jih v različnih izvedbah in nosilnosti do 100 ton:

 • navozne, izdelane iz jeklenih modulov – hitra montaža brez dodatnih gradbenih del,
 • vgrajene v tla – na že vnaprej pripravljeno betonsko osnovo z betonskim ali jeklenim sprejemnikom bremena,

Vse izvedbe mostnih tehtnic so betonske ali antikorozijsko zaščitene s premazi odpornimi na zunanje vplive kot so vlaga, zmrzal, soli, . . Odlikuje jih enostavno vzdrževanje in čiščenje.


Tehtnice na nakladalnih strojih


Tehtnice na nakladalnih strojih omogočajo tehtanje brez prevažanja bremena. Pri nakladanju se tehtanje izvaja istočasno saj je tehtnica vgrajena na nakladalec. Tako nameščena tehtnica se lahko uporablja na več lokacij in z manj zaposlenih, kar prinese prihranek časa in denarja.

Tehtnica se lahko montira na vse vrste nakladalnih strojev, ne glede na letnico izdelave.

Poleg osnovnih funkcij tehtanja, imajo nekatere tehtnice možnost nadgradnje z različnimi opcijami (volumen, tiskanje, prenos podatkov na računalnik, …)


Gravimetrične tehtnice


»Avtomatska gravimetrična polnilna tehtnica je avtomatska tehtnica za polnjenje embalaže z izdelkom z vnaprej določeno in navidezno konstantno maso vzetim od celote.«

Uporablja se za polnjenje različnih materialov z vnaprej določeno maso. Tehtnica sestoji iz avtomatske polnilne naprave oziroma naprave, povezane z eno ali več tehtalnimi enotami, ter ustrezne kontrolne in nasipne naprave.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Naše splošne pogoje poslovanje najdete TUKAJ.

IZJAVA O NEPRISTRANSKOSTI

Našo izjavo o nepristranskosti lahko najdete TUKAJ.